DSM

Dijaška skupnost Maribor

Dijaška skupnost Maribor deluje pod Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru (ŠOUM). Sestavljamo jo dijaki, ki organiziramo dogodke in s tem skrbimo za koristno preživljanje prostega časa dijakov. Prirejamo predavanja, konference,  zabave, humanitarne bazarje in športne igre. Naši najbolj znani in že ponavljajoči projekti so: Konferenca mariborskih dijakov, Back To School Party in Predavanje o študiju v tujini. V našem interesu je, da pomagamo dijakom popestriti dneve, jih vzpodbuditi h kritičnemu razmišljanju, odgovornemu odnosu do družbe in narave ter medsebojnim povezovanjem.

Naši najbolj znani in razširjeni projekti:

Back To School Party

Že tradicionalno, Dijaška skupnost Maribor vsako leto ob začetku šolskega organizira Back To School Party. Z njim dijakom omogočimo zabaven skok v novo šolsko leto ob dobri glasbi naših lokalnih DJ-ev in druženje z vrstniki.

Konferenca mariborskih dijakov

Na konferenci predavatelji skozi predavanja dijake spodbujajo k iskanju rešitev na aktualna vprašanja in težave mladih, kot so karierna orientacija, študij, pasivnost mladih in dijaška participacija, trg dela in brezposelnost mladih.

Predavanje o Študiju v tujini

Na predavanju o študiju v tujini predavatelji iz različnih inštituov poučijo o prejemanju štipendij med šolanjem v tujinu, poteku vpisa in kako dostopiti do univerz v tujini. Iz prve roke mladih Slovencev, ki so študirali v tujine pa dobijo odzive in odkrite odgovore na najpogostejša vprašanja.

Vabimo Vas, da se pridružite širši ekipi DSM, se udeležite prihodnjih projektov ali pa nas kontaktirate na dsm@soum.si.

NAJDETE IN SPREMLJATE PA NAS LAHKO TUDI NA NASLEDNJIH SOCIALNIH OMREŽJIH:

Facebook: Dijaška skupnost Maribor

Snapchat: dijaskamb

Instagram: dijaskamaribor

http://www.dsm.si