Blog

Nova prijateljstva v srednji šoli

Veliko mladih misli, kako zahteven je prehod iz osnovne v srednjo šolo, kako težko bo spoznati nove prijatelje (seveda, na izbrani šoli ne moreš napisati svojih nekaj prijateljev, s katerimi bi bili radi v razredu), se prilagoditi razmeram na šoli, si razporediti čas med delom za šolo in prostim časom, a po izkušnjah je ravno obratno.

Tudi sama sem mislila, da bo vse težko in se ne bom znašla ter zabredla v kakšne slabe vode (sem oseba, ki ne mara sprememb). Že na prvi šolski dan sem spoznala toliko novih oseb; osebe, s katerimi sem se takoj razumela in so mi prirastla k srcu. Zelo pomembno je, da smo na prvi dan šole zelo odprti in se ne bojimo spoznati z drugimi okoli sebe. Imela sem srečo, tem bila sprejeta v razred kjer se vsi razumemo med seboj.

Kljub temu smo se malo grupirali, a kljub temu smo med seboj prijatelji, ki se podpiramo, se med seboj učimo, si pomagamo ter se veselimo. V razredu je vedno pozitivno vzdušje, tudi če imamo slab dan.  Smo prijatelji do konca življenja, med nami se je ustvarila posebna vez, čeprav se poznamo dobrih osem mesecev. To se ni zgodilo le meni, poznam res veliko ljudi, ki so zelo veseli, da so bili sprejeti v takšen razred. Zelo pomembno je, da smo iskreni in smo takšni kot smo ter se ne pretvarjamo, saj nam bo drugače neprijetno ter bomo s tem posledično v okolju, kjer se ne počutimo dobro. Prav tako je pomembno, da izberemo šolo, ki nam nudi najboljše možnosti za nas in ne tisto, na katere se vpiše najboljši prijatelj ali prijateljica.

Najbolj od vsega je pomembno, da smo na izbrani srednji šoli, ki veseli nas, ima najboljše možnosti za nadaljevani vpis na študij, ter je v bližini našega doma oziroma vsaj v okolici.

Špela Fras

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja